Beleggingsprofiel

Beleggen levert over het algemeen meer rendement op dan sparen. Op dit moment staan de rentestanden door het aanhoudende economische beleid van de ECB historisch laag., waardoor er weinig spaarrente over uw vermogen wordt betaald. Hoewel sparen een uiterst veilige manier van om uw vermogen te laten groeien, rendeert het nauwelijks. Door te beleggen in onroerend goed kan uw vermogen goed renderen zonder veel risico’s te lopen. Eminent Vastgoed B.V. richt zich daarbij op defensieve vastgoedbeleggingen.

Vastgoedbeleggingen in Duitsland kunnen nóg zo interessant lijken, zonder kennis van de lokale markt, wet en regelgeving kan het uitmonden in een desinvestering. Er zijn een aantal argumenten te formuleren om in vastgoed en specifiek Duits vastgoed te beleggen:

  1. De Duitse vastgoedmarkt kenmerkt zich als een stabiele beleggingsmarkt met een gezond investeringsklimaat.
  2. Eminent Vastgoed B.V. richt zich in de Duitse vastgoedmarkt voornamelijk op woningen die langdurig worden verhuurd.

Bovenstaande pijlers passen bij het vastgoedklimaat in Duitsland dat zich kenmerkt als een huurdersmarkt in plaats van een kopersmarkt. Van de circa 40 miljoen huishoudens in Duitsland woont 57 procent in een huurwoning. Daarnaast heeft de Duitse vastgoedmarkt de crisis goed doorstaan door goede resultaten ten aanzien van de prijsstabiliteit. Dit komt onder ander ten gevolge van het conservatieve financieringsbeleid van banken, waarbij het gebruikelijk is niet meer dan 70 procent van de koopprijs hypothecair te financieren. Mede hierdoor kenmerkt de Duitse vastgoedmarkt zich als een solide defensieve beleggingsmarkt.

Eminent Vastgoed B.V. realiseert zich dat het samenstellen van een hoogwaardige vastgoedportefeuille een intensieve taak is die een hands-on en proactieve houding vergt, waarbij relaties en een groot lokaal netwerk essentieel zijn voor de uitvoering van de strategie. Het daadwerkelijk aankopen van vastgoed is onder meer afhankelijk van de kansen die de markt biedt en de kansen die Eminent Vastgoed weet te creëren. Ook in deze zoektocht is de kwaliteit van het vastgoed doorslaggevend en niet de groei als zodanig.

508560862-0

Wilt u investeren?

Eminent Vastgoed is specialist in het selecteren, investeren en laten renderen van residentieel vastgoed gelegen in Duitsland.